Café Sejd - moderne vikingecafe i Jelling

ENGMARK Is fra Engmarksgården ved Give
Engmark Is leverer håndstøbte is af årstidens bær og jerseymælken fra egen besætning. Alt er lavet fra bunden. Ingen tilsætninger af nogen art. Når man får Engmark Is i munden, får man også smagen af de danske årstider: forår, sommer og efterår. De forskellige varianter af is produceres på de tider af året, hvor smagsgiverne er i sæson. Engmark Is er en komplet is, der er ingen indpisket luft, og derfor mætter isen godt. Man får umiddelbart indtryk af, at isen med sin cremede smag er unødvendigt fed. Det er den ikke, ved hjælp af en særlig produktionsmetode kaldet 'doble cream' reduceres fedtprocenten til mellem 9 - 13 %. Altså svarende til en mager ost.

Hjemmeside: www.engmarkis.dk
Facebook: Engmark is på Facebook
Se video fra Engmark Is

 

ARONIA fra Elkærsholm ved Egtved
Elkærsholm leverer Aronia bær, saft og shots på baggrund af en særegen koldpresse metode. Superbærret Aronia er en ægte sundhedsbombe, spækket med vitaminer og antioxidanter og styrker derfor kroppens immunsystem og dæmper aldringsprocessen. Og så smager det godt!
Det mørkerøde, næsten sorte, bær, er meget rigt på alle de aktive stoffer, som også findes i blå druer, ribs, solbær, brombær, blåbær og så videre. Men Aroniabærret overskygger dem alle. Oprindeligt kommer bærret fra Nordamerika, hvor det vokser vildt. I dag dyrkes Aronia i mange nordiske og østeuropæiske lande, hvor der bliver høstet fra sidst i august til midten af september.

Hjemmeside: www.aroniabaer.dk

Se video fra Elkærsholm

 


Jelling Bryghus

Jelling Bryghus leverer håndbrygget øl, brygget på den traditionsrige 'all grain' metode, den lokale historie og for nogen af øllenes vedkommende er de brygget på gamle kornsorter leveret fra Frilandsmuseet. Jelling Bryghus bygger øl for netop Frilandsmuseet.

Hjemmeside:www.jellingbryghus.dk

Se video fra Jelling Bryghus

 


Vanilla - Chokolatie & Konditori

Vanilla skaber kager og chokolade skabt fra bunden af 2 af danmarks mest lovende henholdsvis chokolatie og kage bager. Vanilla leverer chokolade og kager, der er som skabt til Cafe Sejd. God smag, god kvalitet lavet fra bunden.

Hjemmeside: www.vanillachokolade.dk
Facebook: Vanilla Chocolade på Facebook

Se video fra Vanilla

 


Bornholms Thehandel

Den exclusive thehandel på Bornholm leverer udsøgte the'er bl.a. har thehuset blandet en helt særlig 'Sejd the' med smag af vikinge tid. Theen er blevet meget eftertragtet. Ud over Sejd the, leverer Bonholms Thehandel også andre lækre urteteer. The kan også købes i detail.

Hjemmeside: www.bornholmsthehandel.dk

 

Nr. Snede kafferisteri
Det lille lokale kafferisteri gør en dyd ud af, at få det optimale ud af de gode råvarer. De bønner der bruges i Cafe Sejd er udvalgt og behandlet i et tæt samarbejde mellem kafferisteren og cafeens barista. Man kan naturligvis købe kaffe med hjem!

Hjemmeside: www.noerresnedekafferisteri.dk

 


Lokal Biavler, Leif Vestergaard producerer og udvikler de gamle honningtyper. Honning kan bruges i rigtig mange opskrifter. For biavler Leif, er arbejdet med at producere honning en seriøs hobby hvor han slapper af fra sit krævende arbejde som direktør i en meget stor interesseorganisation. Missionen er at skabe honning, der giver en rigtig god smag i munden!

Hjemmeside: www.beeliving.dk
Facebook: BeeLiving på Facebook

 

B'Gum
B'Gum er naturens eget slik - økologiske frugtbidder af æble, bær og skovhoning. Der er smag af slik på en futuristisk måde. En hapser på farten. E performance snack eller bare en stille nydelse når du har fortjent det....

Hjemmeside: www.naturesbitesback.dk
Facebook: B´gum på Facebook

 

Brød & Co
Cafe Sejd får sit lækre brød fra Brød & Co i Vejle. Det er stenovnsbagt brød, alene produceret med mel, vand og salt. Ingen tilsætingsstoffer. Ingen gær. Ingenting tilsat ud over noget gedigen brødmandskunnen.

Hjemmeside: www.broed-co.dk
Facebook: Brød og Co på Facebook

Spirit of Njord
Spirit of Njord producerer nordisk Gin i en eksklusiv klasse. De forskellige Gin's er præmieret og destilleriet er blev i 2016 udpeget som 'Årets Destilleri'