Café Sejd - moderne vikingecafe i Jelling

I SEJD Café & Boutique værdsætter vi lokale råvarer af høj kvalitet. Gennem Madværket, der er et lokalt kulinarisk netværk, har vi derfor lavet en række konstruktive samarbejdsaftaler. Desuden er vi altid på udkig efter spændende produkter fra andre leverandører. Nedenfor kan du se hvem vi får råvarer fra, og der er også små videoklip fra leverandørerne.

Elkærholm
På hylderne i SEJD Café & Boutique har vi en række produkter fra Elkærholm, der er beliggende nær Egtved lidt nord for Kolding. Vi serverer og sælger shot, koldrørt marmelade, honning og likør. Der er tale om en række produkter af meget høj kvalitet, idet bærrene koldpresse, således at det enormt høje indhold af antioxidanter bevares i saften. Shots fås såvel med som uden sukker. Aroniabærret kaldes også Surbær eller Sortrøn, og kan findes som prydplante i mange danske villahaver, selvom dets oprindelse er Nordamerika. Aroniabær er det bær, der indholde rallerflest antioxidanter og det siges, at når man drikker saften styrker man immunforsvaret og bremser aldringsprocessen. Desuden smager aroniabær produkterne fra Elkærholm bragende godt!
Det næsten sorte bær er rigt på alle de aktive stoffer, som bla også findes i blå druer, ribs, solbær, brombær, og blåbær. Men Aroniabærret overskygger dem alle. I dag dyrkes Aronia i mange nordiske og østeuropæiske lande, hvor der bliver høstet fra sidst i august til midten af september.

Hjemmeside: www.aroniabaer.dk

Se video fra Elkærsholm

 


Jelling Bryghus

I Jelling Bryghus laves der håndbrygget øl. Brygningen foregår i åbne kar og efter 'all grain' metoden, hvor alle ingredienser undtaget gæren koges sammen. På Jelling Bryghus fortæller de, at de hælder historien på flasker og fustager, deres øl har nemlig navne efter historiske personer som Gorm den Gamle, Thyra etc. I SEJD Café & Boutique serverer vi øl fra jelling Bryghus på fad eller flaske. Vi har altid 2 forskellige på fadølsanlægget, og for det meste er den ene af dem vores helt egen signatur øl - SEJD øllen. Den er brygget på hvede og tilsat lindeblomst, brændenælde og sødskærm (Spansk kørvel). Du kan også købe flaskeøl fra vores hylder, herunder vores SEJD øl. Kvalitetsstemplet af øl fra Jelling Bryghus gives også i form af, at Firlandsmuseet får brygget et antal øl på deres gamle danske kornsorter netop der.

Hjemmeside:www.jellingbryghus.dk

Se video fra Jelling Bryghus

 


Vanilla - Chokolatier & Konditori

Fra Vanilla får vi leveret en lang række af deres lækre kager og fyldte chokolader. Vanilla er en af landets allerbedste indenfor deres fag, og staben har vundet mange medaljer til de seneste års Danmarks bedste Kage konkurrencer. I Vanilla kæles der for detaljerne og det gode håndværk.

Hjemmeside: www.vanillachokolade.dk
Facebook: Vanilla Chocolade på Facebook

Se video fra Vanilla

 


Bornholms Thehandel

Fra den eksklusive thehandel på Bornholm modtager vi en række udsøgte the blends. De har bla lavet en helt særlig SEJD Te - med en historisk smag vikingetiden. Teen er utroligt vellidt blandt SEJD Café & Boutiques faste tedrikkere, og mange af vore øvrige gæster sætter også meget stor pris på den. Vi både serverer vores teer og sælger dem i detail fra vores hylder.

Hjemmeside: www.bornholmsthehandel.dk

 

Nr. Snede kafferisteri
Brian Sigtenbjerggaard, der er indehaver af Nr. Snede Kafferisteri, arbejder på at få det optimale ud af den lille kaffebønne - og det gør han med stor succes. Til SEJD Café & Boutique har han udviklet to kaffer, der er unikke for netop vores sted. Vi har således fået fremstillet 2 privatelabel varer til vores hylder, af de selvsamme kaffer som vi serverer for vores gæster. Sidamo SEJD og Espresso SEJD fås kun i netop SEJD Café & Boutique. Desuden forhandler vi også et mindre udvalg af Brians eget sortiment.

Hjemmeside: www.noerresnedekafferisteri.dk

 

Brød by Vanilla
I 2017 overtog Gabriel og Jeanette fra Vanilla Chokolatier & Konditori et bageri i Vejle Midtpunkt. Her har de opbygget et fantastisk brødkoncept, der kan få enhver brødelskers tænder tila t løbe i vand. Fra Brød by Vanilla modtager vi 2 slags økologisk surdejsbrød samt rugbrød. Sammen med andre gode råvarer udgør brødet en stor del af SEJD Café & Boutiques fundament.

Spirit of Njord
Spirit of Njord er lig med gin i den helt eksklusive klasse. Destilleriet er beliggende på Kohalen i Aarhus i en af kommunens tidligere pumpestationer for spildevand. Her tryller Troels og Lars-Toke de mest fantastiske gin frem. Destilleriet ligner et helt laboratorium, hvor de to på basis af egne gæringer og med en lang række urter og andet godt, har formået at bringe ginfremstillingen op på et helt andet plan. I SEJD Café & Boutique serverer vi gintonic med gin fra Spirit of Njord og vi sælger dem selvfølglig også i detail fra hylderne.