Café Sejd - moderne vikingecafe i Jelling

Mytologisk Art Festival / Mythological ART Festival

Lørdag den 25.8 - søndag 2.9.2018

Mythological ART Festival

Interest in our early history and religious beliefs has been growing in recent years. Viking museums, festivals and the Norse Aesir faith have been rediscovered, and their importance is being reinterpreted. The Mythological ART Festival has been born from the same spirit of curiosity, drawing on a period of Nordic prosperity, adventure and courage, and taking inspiration from other cultures.

Den 27.8-4.9 2016

Om Festivallen

Festivallens formål er at fremme formidlingen af god kunst og kunsthåndværk, inspireret af historie, norrøn religions forståelse, fortællinger og myter primært knyttet til vikingetiden.
F.eks. kan 'den sene vikingetids kunst overordnet beskrives som en raffineret leg med linjer og symbolsprog knyttet til religiøse forestillinger. Farvelægning har været en integreret del af fremstillingen og har haft stor betydning for udtrykket', ifølge arkæologen Lise Gjedssø Bertelsen.
Interessen for vores tidlige historie er voksende i disse år. Mange menesker 'går i dag til viking', som man tidligere gik til spejder. Vikingetidsmusseer, Vikingetidsfestivaller og Norrøn Ase tro, er blevet genopdaget og dens betydning er under ny fortolkning. Mytologisk ART Festival er udsprunget af den samme nysgerrige dragen mod en tidsperiode med velstand, eventyrlyst og mod til, at lade sig inspirere af andre kulturer.
Festivallen arrangeres af foreningen Jelling Heritage!

Rammer og vilkår

For kunstnere

Rammer og vilkår

Se rammer og vilkår

Liste over tilmeldte

Tilmeldte kunstnere 2016

Gurli Becker (DK) Maleri
Becker.gurli@gmail.com

Louis Harrison (DE) Billed Illustrator

Tabita Henriksen (DK) Tegning/Maleri

Leila Joensson (DK) Billedkunst
www.galleri-magica.dk

Sigrun Björk Ólafsdottir (GB) Designer/headpieces/asseccories

Alda Raven (IS) Musiker/komponist

Anders Siggaard (DK) Billedkunst, tegning

Bill Stjernholm Madsen (DK) billedkunster

Karen T (DK) Billedkunstner

Signe Kähler (DK) Keramiker

Sara Larsson (SE) Smykkekunstner

Torsten Rye Petersen (DK) Træskulptur

Adrian Spendlow (GB) Entertainer

Soundhouse- Brandbjerg Højskole (DK) Band

Røde Kors Band (DK) Band

Lene Stevns Jensen (DK) Billedhugger/foredrag.

Birgitte R. Møldrup (DK) Sognepræst/foredrag

Krigeren

Musik af Bo Normann

Krigeren

Bo Normann og hans band spiller sange og musik inspireret af nordiske stemninger og nordisk historie, alt sammen knyttet sammen af dagligdags hændelser forbundet med sagn og myter - i et rum foruden tid.

Leila Joensson

Kunstner

Leila Joensson

Leila er vejleder, lærer og formidler i kulturhistoriske værksteder. Leila har udstillet nationalt og internationalt. I 2007 åbnede hun Atelier & Galleri Magica. Hos Galleri Magica repræsenteres primært symbolistisk kunst. Leilas egne værker tager afsæt i naturalistiske studier,symbolistisk og oldnordisk semantik, fortællinger om fortid, nutid (og fremtid). Helhedsteorien om en sammenhængende verden, hvor natur/kultur/magi er sammenflettet i et gensidigt samspil, er stærk og nærværende. Leila er inspireret af oldnordisk kunst, den danske Guldalder, Georgian, Victorian & Edwardian Art, Symbolisterne og Magisk Realisme i moderne kunst. Ud over den frie kunst har Leila specialiseret sig i portrætmaleriet. Leila er medlem af Sct. Bendt's kunstgruppe, Ringsted. Født: 1969.

Ian Ibæk Møller

Kunstner

Ian Ibæk Møller

Ian Ibæk Møller, 38 år, fra Gershøj ved Roskilde egnen. Arbejder primært med illustration, maleri og grafisk design. Han er uddannet grafiker/multimediedesigner og har bl.a. tegnet tegneserier på Tegnestuen i Fort Kox i København i 90’rne. Til dagligt arbejder han som grafisk/web designer og laver kunst og illustration i fritiden. Derudover laver han også logoer og illustrationer til diverse tidskrifter og magasiner m.m.

Ian Ibæk Møller’s motiver er primært inspireret fra vikingetiden og den nordiske mytologi. Lige fra stemningsfyldte mytologiske billeder til design af vikingemønstre eller motiver fra middelalderen og lidt tegneserie inspireret rock n’ roll pinupart. Som viking re-entactor går han meget op i autenticitet og historisk korrekthed, hvilket også præger hans kunst. I mange år har han studeret de forskellige stilarter og perioder indenfor vikingemønstre og gribdyr.
Ian Ibæk Møller’s illustrationer laves mest med pen og sort tusch/blæk, men han bruger også sort kuglepen til effekter. Hvis motivet skal farvelægges bruges der akryl, akvarel eller farvelægning på computeren.

Leila Joensson

Om farver

Der er fundet mange kilder, som vidner om vikingernes flittige brug af farver. Vikingerne malede det, der skulle gøre et stort indtryk.
De primære farver har været udvundet fra naturlige pigmenter som; rød og gul okker, kønrøg sort, hvid og grønjord.

Michael Sasserson

Kunstner

Michael Sasserson

Michael kan slet ikke lade være med at fortælle og udtrykke sig. Brudstykker af forskellige sagn og myter fortælles og formes ind i skulpturere, hvor kampe mod helt uovervindelige fænomener som havet, Midgårdsormen, alderdommen, ilden og tankens kraft udkæmpes i hans univers af alfer, trolde, drager, fabeldyr og guder. (Uddrag af Kirsten-Marie Hedeland, skribent ved Kunstavisen)

Hjemmeside link

Erik Bertelsen - Sølv-og bronzestøber

Kunstner

Erik Bertelsen - Sølv-og bronzestøber

Erik Bertelsen er i dag en af de eneste i Danmark der laver smykker fra jernalderen og Vikingetiden, på den oprindelige vis.
Først laves en kopi af smykket i voks, som senere vil blive smeltet væk til den endelige. Derefter skabes støbeformen af sand, ler og hestemøg. Formen tørres, således at den ikke sprækker. Erik varmer bronzen op til ca. 1200 grader i et bål med kul. Det sker med blæsebælg og direkte i ilden. Når bronzen er flydende, hældes den ned i formen. Der er ingen måde at styre processen på og resultatet afsløres først, når formen er afkølet og flækkes. Kun ca. 3 ud af 10 smykker bliver så gode, at der kan arbejdes videre med pudsning og rensning.
Erik vil indvi festivalgæsterne i de komplicerede processer ved at støbe og arbejde med smykkerne på stedet.